Salı, Mart 01, 2011

Turkiye'deki Okuma Kulturu Uzerine...

Turkiye'nin belki de en buyuk ihtiyaclarindan biri okumayi yayginlastirmak ama bahsettigim kahve kulturuyle karismis, ellerde gazetler spor sayfalari acik kultur degil. Bazilari bu cumleme sinirlenmis olabilir ama yanlis anlasilmasin lutfen. Turk kulturumuzun icindeki kahve kulturune sonuna kadar saygim var. Sporun. demek istedgim futbolun bu kadar takip ediliyor olmasina da hic bir lafim olamaz. Sonucta, milleti en umutsuz zamaninda bile bir araya getirebilen bir gucten bahsediyoruz.

Ancak, okumak konusuna gelelim. okumak kahvedeki gazete okumakla karistirilmamali. Okumak, farkli kaynaklara yonelmekle es deger olmali bence. Demek istedigim, gazete okumak, okumakla ayni anlami tasimiyor. Okumak, gazetede takip ettigin kose yazarinin bahsettigi konunun gecmisini farkli kaynaklara danismaya demektir. Bunun uzerine soylenmis cok guzel ingilizce bi sozu sizlerle paylasmak istiyorum. Bu soz Amerika'nin ucuncu baskani Thomas Jefferson tarafindan soylenmistir.

"The man who reads nothing at all is better than educated than the man who reads nothing but newspapers."

Gercekten de sadece gazete okuyorsaniz, okumayin! En azindan konular hakkida yarim bilginiz olup yorum yapacaginiza, bilmiyorum dersiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder